Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

Boo Dzik

Nie przestawiaj. Nie oddzwoni. Zaparz!

EAN: 5907447700072

Pobudka! Wstawaj! To nie pora na pytania, co poszło nie tak w Twoim życiu... To pora na pyszną kawę! Zdecydowany, aromatyczny i słodki smak Boo Dzika uzupełni Twój poranek o wolę wstania z łóżka.

Kawa ziarnista60% Arabica, 40% Robusta
Pochodzenie ziarenBrazylia, Indie
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

29,99 24,38
- +

Bez paniki!

To tylko pobudka. Zaraz minie. Ale poranka nie oddawaj bez walki. Weź do ręki Boo Dzik. Rozgrom ciemność poranka i mglistość umysłu.

kobieta w łóżku trzyma zegar i kubek

Peek-a-BOOOOO!

A kuku! Pobudka!

Informacja - ikona

Kiedy wstałeś... i nie wiesz, czy zjeść śniadanie, czy obiad?

Kiedy wstałeś... i nie ogarniasz, czy w ogóle spałeś?

Kiedy wstałeś... i czujesz świeży zapach braku chęci...

Zostaw klasyczny budzik w spokoju. On już zrobił swoją robotę. Dobudzenia dopełni Boo Dzik od Kawa Mać. Blend stworzony z potrzeby uratowania poranka. Zmieszaliśmy tu brazylijską Cemorrado o najsłodszym profilu mlecznej czekolady (bo ona nie dzwoni, ona nie pyta, ona wszystko zrozumie). A także krzepką i intensywną Kaapi Royal, która mocnym kopem postawi Cię na nogi!   

I skończ ustawiać te drzemki w nieskończoność.

Polecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu wsypaliśmy?

Za profil smakowy i zapachowy kawy w największym stopniu odpowiada Matka Natura. Zależnie od zbioru, ziarna tej samej odmiany mogą się naprawdę różnic. Dlatego zastrzegamy możliwość wprowadzania zmian w składzie i proporcjach blendów, aby uzyskać powtarzalność kawy. Oto bazowe ziarna naszej aktualnej mieszanki:

60%

Arabica

40%

Robusta

Brazylia Cemorrado

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Mogiana, Cerrado

odmiana

Mundo Novo, Cattura, Catuai

metoda obróbki

naturalna

wysokość

1150 - 1350 m n.p.m

stopień palenia

średni

Brazylijska czekolada, która rozpływa się w myślach. Czekoladowy profil, który osładza każdy rodzaj goryczy. Nie pyta. Nie oskarża. Nie potępia. Wszystko rozumie.

India Kaapi Royal AA

kraj pochodzenia

Indie

region

Karnataka

odmiana

-

metoda obróbki

-

wysokość

600 - 900 m n.p.m

stopień palenia

średni

Kawa robusta. Naprawdę dodaliście robustę? Yes. Ale doskonałe jakości. Kaapi Royal dumnie miesza się w blendzie eKspresso bez robuścianych kompleksów. To jej zawdzięczamy tygrysie centki w cremie i pazura w smaku.

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

4/5

intensywność

Boo Dzik w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – wysokie ciśnienie to jest to, czego potrzebujesz, aby rozgromić mglistość umysłu. Parzenie w ekspresie automatycznym to przepis na minimalizację zaangażowania przy maksymalizacji korzyści. Twój mózg bardzo Ci za to podziękuje... jak tylko się dobudzi. 
  • Cappuciono, latte – mleko z rana jak śmietana! Nasz poranny blend to świetna baza do kaw mlecznych, w wersji zimnej i spienionej.
  • Espresso - Wake-Up shot! Idealny na szybką pobudkę. Jedwabista crema wygładza szorstkość poranka.
  • Dripper, chemex - Boo Dzik to nie jest kawa przeznaczona na leniwe poranki i wolne przelewanie kawy.
  • Kawiarka - intensywna, zdecydowana, aromatyczna. Trafiony wybór dla miłośników parzenia w kawiarkach.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Wiesz co jest najlepsze w porannym wstawaniu?

Nic.

 
 
 
kobieta trzyma kieliszke w dłoni

Cupping Ady i Nocnego Marka

Ada i Marek to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Ada, co czujesz?

"A DA się jeszcze trochę pospać? To, że się obudziłam wcale nie oznacza, że jestem gotowa do rozmowy."

  • karmel
  • czekolada
  • orzech
boo dzik cupping ona
kawa pije kawę świąteczną - cupping

Nocny Marku, co czujesz?

Czuję, że poranek rozpoczął się za wcześnie.”

  • gorzka czekolada
  • kawa
  • karmel
winna kawa na świeta

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Wyślij na adres e-mail:

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie