Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

Kawa dla Babci

Z tego ziarna będzie pyszna kawa.

EAN: 5907046461695

Kawa o bezgranicznie słodkim profilu. W opakowaniu znajdziesz wierne odbicie najwspanialszych cech Babci. Jest słodka, łagodna i przyjemna. Przywołuje pozytywne myśli. Koi. Dogadza. Wprowadza w błogi nastrój. Przytula smakiem.

Kawa ziarnista100% Arabica
Pochodzenie ziarenBrazylia
Rodzaj kawa maćkawa jednorodna
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

42,99 34,95
- +
Etykieta kawy dla babci

Jakie ziarno, taka kawa.

Dlatego do kawy Babci wybraliśmy to, co najlepsze, najsłodsze, aromatyczne i ujmujące w smaku. Kawa o wyraźnie czekoladowym smaku.

Babcia i wnuczek z sadzonkami kawy

Kawa dla Babci

Przytula smakiem. Koi zapachem.

Infomracja - ikona

Pielęgnowane z troską ziarno odpłaca się dojrzałym, aromatycznym plonem. Wymaga czasu, cierpliwości i życzliwości. I chociaż czasem z tego ziarna wyrasta niesforny wnuczek, który za wszelką cenę chce błąkać się własnymi ścieżkami, to i tak będzie dla Babci jej największym powodem do dumy.

Babcia zawsze znajdzie dla Ciebie czas. Przemyci coś dobrego. Czasem cukierka. Czasem schabowego. Dlatego my przemyciliśmy w kawie dla Babci ziarna Brazylii Cemorrado Chocolate Edition. Kawa bez kwasów, bez goryczy - bezinteresownie czekoladowa.

 

Zalecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu namieszaliśmy?

100%

Arabica

 Brazylia Cemorrado

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Mogiana, Cerrado

odmiana

Mundo Novo, Caturra, Catuai

metoda obróbki

naturalna

wysokość

1150 - 1350 m n.p.m

stopień palenia

średni

Brazylijska klasyka w czekoladowej odmianie. Kawa, którą wszyscy znamy i kochamy. Lekka, ale intensywna słodka czekoladka.

 

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

4/5

słodycz

intensywność- ikona

3/5

intensywność

Kawa mojej Babci w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – komponuje się idealnie z babciną szarlotką. Bez owocowo-warzywno-kwiatowej owocowości. Po prostu słodka, czekoladowa brazylijska kawa.
  • Espresso – oczywiście i jak najbardziej! Nie będzie to najmocniejsze espresso, jakie można wypić...ale w pewnym wieku trzeba uważać, aby ciśnienie nie podskoczyło zbyt wysoko.
  • Kawiarka - świetny wybór. Ciśnieniem wydobywa pełną kwintesencję czekoladowego aromatu.
  • Chemex, dripper, aeropress - nie oczekuj feerii niespodziewanych doznań smakowych. I chociaż niektóre teorie mówią, że czekolada to warzywo... to jednak w tym parzeniu nie będzie spektakularnych zapachów warzywniaka.
  • Parzona w szklance - najlepsza parzucha, jaką piłeś u babci na imieninach! Kulminację arcydzieła i dostojności tego naparu osiągniesz, serwując ją z fusami w szklance z wiklinowym lub metalowym koszyczku.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Ziemniaki zostaw.

Mięsko zjedz.

I kawy się napij!

 
 
 
Babcia z wnuczkami przygotowują kolację
 
 

Cupping Babci i Prababci

Babcia i Prababcia to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Babciu, co czujesz?

"Niech to biszkopt! Słodziutka, jak całuski babci. Pyszna kawusia"

  • gorzka czekolada
  • kakao
  • orzech
cupping babci
Cupping Prababci

Prababciu, co czujesz?

“O dziwa! Delikatesowa.  ”

  • mimry z mamrami
  • słodka
  • czekoladowa

 

Czym ziarenko za młodu nasiąknie... tym zachwyci w filiżance!

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Wyślij na adres e-mail:

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie