Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

K*wa Dzięki

Smak głęboki, jak najszczersze dziękuję

EAN: 5907046461824

Niech Twoje podziękowania zyskają wylewny charakter. Szczery. Słodki. Autentyczny. Wybierz coś bardziej wyrazistego niż czekoladki, które dziękują, że jesteś tu.

Kawa ziarnista100% Arabica
Pochodzenie ziarenBrazylia
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

29,99 24,38
- +

Autentyczne dziękuję

Średnie palenie, mocne rażenie. Słodka i intensywna kawa, która przytula od środka. Smak tak głęboki, jak najszczersze dziękuję. Prawdziwe i szczere aromaty czekolady i orzecha.

dłoń, która wręcza filiżankę kawy

Rytuał wdzięczności

Praktykuj regularnie!

Informacja - ikona

Rzymski filozof Seneka Starszy uświadamiał "Na tyle jesteśmy ludźmi, na ile umiemy okazywać wdzięczność". I raczej nie miał na myśli smsów o treści „thx 👍”.

Niech Twoje podziękowania zyskają wylewny charakter. Wybierz kawę o zdecydowanie słodkim profilu, pozbawioną kwasu i zaciskającej gardło goryczy.

Autentyczne. Szczere. Wyraziste. Dzięki k*wa.

Gwiazdka w kawie nawiązuje do naszych narodowych niedoskonałości. A brak wdzięczności w narodzie jest jedną z nich. Otwórz się na trening wdzięczności. Zacznij od podziękowań dla siebie! Pamiętaj, że tak jak umysł podąża za energią, tak człowiek podąża za kawą.

Zalecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu namieszaliśmy?

100%

Arabica

Brazylia Yellow Burbon

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Mogiana

odmiana

Bourbon

metoda obróbki

pulped natural

wysokość

1100 - 1500 m n.p.m

stopień palenia

średni

Brazylijska klasyka w czekoladowej odmianie. Posmak gorzkiej, ale przecież słodkiej czekolady złamany delikatną kwasowością cytryny.

 

Brazylia Santos Alfenas Dulce

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Sul De Minas

odmiana

Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu

metoda obróbki

na mokro

wysokość

700 - 1300 m n.p.m

stopień palenia

średni

Myślisz klasyczna arabica? Zapewne masz na myśli smak kawy Brazylia Santos Alfenas Dulce. I choć pod tym stwierdzeniem kryje się cała masa znaczeń, smaków, aromatów... to jednak uprościmy ją do określenia – klasyka. 

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

4/5

słodycz

intensywność- ikona

3/5

intensywność

Dzięki k*wa w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego - chcesz okazać pełnię wdzięczności? Nalej pełne filiżanki Dziękuję k*wa! Czarne wydanie kawy dobrze komponuje się z czekoladkami, ale dzięki wyrazistej nucie czekoladowej, tym razem może się obejść bez nich.
  • kawa z kawiarki - ciśnienie wydobywa pyszne kremowe body. Dobra metoda, aby uzyskać jeszcze mocniejszy przekaz Dziękuję.
  • Espresso - jeśli nie lubisz wylewnych podziękowań, wybierz wersję shot. Pełne body i czekoladowo-orzechowy profil wynagradza brak tygrysich centek.
  • Alternatywa - nie będzie zaskakujących niespodzianek. Te pewnie przyniesie Ci reakcja obdarowanego. Za to do filiżanki przeleje się aromatyczna, klasyczna kawa brazylijska. Przelewowe parzenia wydobędą największą kwasowość... ale to wciąż kawa o słodkim profilu.
  • Cappuccino, biała, latte... - świetny wybór do zalewania mlekiem, w każdych proporcjach i o każdej temperaturze.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą


Dziękuję.

Nie trzeba było!

 
 
 
dwie postaci wyrażają wdzięczność filiżanką kawy

Cupping Typa i Typiary

Typ i Typiara to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Typiaro, co czujesz?

"Kto pytał?! 👍"

  • gorzka czekolada
  • kakao
  • wiśnia
Kobieta pije kawę w żółtym kubku
Młody mężczyzna trzyma kubek z kawą

Typie, co czujesz?

“💯

  • kardamon
  • czekolada
  • wiśnia
Ojciec z synem siedzą na schodach i piją kawę

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Wyślij na adres e-mail:

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie