Boo Dzik
Nie przestawiaj. Nie oddzwoni. Zaparz!
EAN: 5907447700072
Kawa ziarnista
Boo Dzik

- EAN: 5907447700072
Warianty produktu (4)
Wysyłka do 24h
Bez paniki!
To tylko pobudka. Zaraz minie. Ale poranka nie oddawaj bez walki. Weź do ręki Boo Dzik. Rozgrom ciemność poranka i mglistość umysłu.

Peek-a-BOOOOO!
A kuku! Pobudka!

Kiedy wstałeś... i nie wiesz, czy zjeść śniadanie, czy obiad?
Kiedy wstałeś... i nie ogarniasz, czy w ogóle spałeś?
Kiedy wstałeś... i czujesz świeży zapach braku chęci...
Zostaw klasyczny budzik w spokoju. On już zrobił swoją robotę. Dobudzenia dopełni Boo Dzik od Kawa Mać. Blend stworzony z potrzeby uratowania poranka. Zmieszaliśmy tu brazylijską Cemorrado o najsłodszym profilu mlecznej czekolady (bo ona nie dzwoni, ona nie pyta, ona wszystko zrozumie). A także krzepką i intensywną Kaapi Royal, która mocnym kopem postawi Cię na nogi!
I skończ ustawiać te drzemki w nieskończoność.
Polecane metody parzenia:
Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze
Co tu wsypaliśmy?
Za profil smakowy i zapachowy kawy w największym stopniu odpowiada Matka Natura. Zależnie od zbioru, ziarna tej samej odmiany mogą się naprawdę różnic. Dlatego zastrzegamy możliwość wprowadzania zmian w składzie i proporcjach blendów, aby uzyskać powtarzalność kawy. Oto bazowe ziarna naszej aktualnej mieszanki:
60%
Arabica
40%
Robusta
Brazylia Cemorrado
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Mogiana, Cerrado
odmiana
Mundo Novo, Cattura, Catuai
metoda obróbki
naturalna
wysokość
1150 - 1350 m n.p.m
stopień palenia
średni
Brazylijska czekolada, która rozpływa się w myślach. Czekoladowy profil, który osładza każdy rodzaj goryczy. Nie pyta. Nie oskarża. Nie potępia. Wszystko rozumie.
India Kaapi Royal AA
kraj pochodzenia
Indie
region
Karnataka
odmiana
-
metoda obróbki
-
wysokość
600 - 900 m n.p.m
stopień palenia
średni
Kawa robusta. Naprawdę dodaliście robustę? Yes. Ale doskonałe jakości. Kaapi Royal dumnie miesza się w blendzie eKspresso bez robuścianych kompleksów. To jej zawdzięczamy tygrysie centki w cremie i pazura w smaku.
Profil sensoryczny

średni
profil palenia

1/5
kwasowość
3/5
słodycz

4/5
intensywność
Boo Dzik w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?
- Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – wysokie ciśnienie to jest to, czego potrzebujesz, aby rozgromić mglistość umysłu. Parzenie w ekspresie automatycznym to przepis na minimalizację zaangażowania przy maksymalizacji korzyści. Twój mózg bardzo Ci za to podziękuje... jak tylko się dobudzi.
- Cappuciono, latte – mleko z rana jak śmietana! Nasz poranny blend to świetna baza do kaw mlecznych, w wersji zimnej i spienionej.
- Espresso - Wake-Up shot! Idealny na szybką pobudkę. Jedwabista crema wygładza szorstkość poranka.
- Dripper, chemex - Boo Dzik to nie jest kawa przeznaczona na leniwe poranki i wolne przelewanie kawy.
- Kawiarka - intensywna, zdecydowana, aromatyczna. Trafiony wybór dla miłośników parzenia w kawiarkach.

















Wiesz co jest najlepsze w porannym wstawaniu?
Nic.

Cupping Ady i Nocnego Marka
Ada i Marek to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.
Ada, co czujesz?
"A DA się jeszcze trochę pospać? To, że się obudziłam wcale nie oznacza, że jestem gotowa do rozmowy."
- karmel
- czekolada
- orzech


Nocny Marku, co czujesz?
“Czuję, że poranek rozpoczął się za wcześnie.”
- gorzka czekolada
- kawa
- karmel

Oddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.
I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opinie o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie
Dodaj opinię o produkcie

Boo Dzik