Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

Boo Dzik

Nie przestawiaj. Nie oddzwoni. Zaparz!

EAN: 5907447700072

Pobudka! Wstawaj! To nie pora na pytania, co poszło nie tak w Twoim życiu... To pora na pyszną kawę! Zdecydowany, aromatyczny i słodki smak Boo Dzika uzupełni Twój poranek o wolę wstania z łóżka.

Kawa ziarnista60% Arabica, 40% Robusta
Pochodzenie ziarenBrazylia, Indie
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

28,99 23,57

Bez paniki!

To tylko pobudka. Zaraz minie. Ale poranka nie oddawaj bez walki. Weź do ręki Boo Dzik. Rozgrom ciemność poranka i mglistość umysłu.

kobieta w łóżku trzyma zegar i kubek

Peek-a-BOOOOO!

A kuku! Pobudka!

Informacja - ikona

Kiedy wstałeś... i nie wiesz, czy zjeść śniadanie, czy obiad?

Kiedy wstałeś... i nie ogarniasz, czy w ogóle spałeś?

Kiedy wstałeś... i czujesz świeży zapach braku chęci...

Zostaw klasyczny budzik w spokoju. On już zrobił swoją robotę. Dobudzenia dopełni Boo Dzik od Kawa Mać. Blend stworzony z potrzeby uratowania poranka. Zmieszaliśmy tu brazylijską Cemorrado o najsłodszym profilu mlecznej czekolady (bo ona nie dzwoni, ona nie pyta, ona wszystko zrozumie). A także krzepką i intensywną Kaapi Royal, która mocnym kopem postawi Cię na nogi!   

I skończ ustawiać te drzemki w nieskończoność.

Polecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu wsypaliśmy?

Za profil smakowy i zapachowy kawy w największym stopniu odpowiada Matka Natura. Zależnie od zbioru, ziarna tej samej odmiany mogą się naprawdę różnic. Dlatego zastrzegamy możliwość wprowadzania zmian w składzie i proporcjach blendów, aby uzyskać powtarzalność kawy. Oto bazowe ziarna naszej aktualnej mieszanki:

60%

Arabica

40%

Robusta

Brazylia Cemorrado

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Mogiana, Cerrado

odmiana

Mundo Novo, Cattura, Catuai

metoda obróbki

naturalna

wysokość

1150 - 1350 m n.p.m

stopień palenia

średni

Brazylijska czekolada, która rozpływa się w myślach. Czekoladowy profil, który osładza każdy rodzaj goryczy. Nie pyta. Nie oskarża. Nie potępia. Wszystko rozumie.

India Kaapi Royal AA

kraj pochodzenia

Indie

region

Karnataka

odmiana

-

metoda obróbki

-

wysokość

600 - 900 m n.p.m

stopień palenia

średni

Kawa robusta. Naprawdę dodaliście robustę? Yes. Ale doskonałe jakości. Kaapi Royal dumnie miesza się w blendzie eKspresso bez robuścianych kompleksów. To jej zawdzięczamy tygrysie centki w cremie i pazura w smaku.

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

4/5

intensywność

Boo Dzik w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – wysokie ciśnienie to jest to, czego potrzebujesz, aby rozgromić mglistość umysłu. Parzenie w ekspresie automatycznym to przepis na minimalizację zaangażowania przy maksymalizacji korzyści. Twój mózg bardzo Ci za to podziękuje... jak tylko się dobudzi. 
  • Cappuciono, latte – mleko z rana jak śmietana! Nasz poranny blend to świetna baza do kaw mlecznych, w wersji zimnej i spienionej.
  • Espresso - Wake-Up shot! Idealny na szybką pobudkę. Jedwabista crema wygładza szorstkość poranka.
  • Dripper, chemex - Boo Dzik to nie jest kawa przeznaczona na leniwe poranki i wolne przelewanie kawy.
  • Kawiarka - intensywna, zdecydowana, aromatyczna. Trafiony wybór dla miłośników parzenia w kawiarkach.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Wiesz co jest najlepsze w porannym wstawaniu?

Nic.

 
 
 
kobieta trzyma kieliszke w dłoni

Cupping Ady i Nocnego Marka

Ada i Marek to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Ada, co czujesz?

"A DA się jeszcze trochę pospać? To, że się obudziłam wcale nie oznacza, że jestem gotowa do rozmowy."

  • karmel
  • czekolada
  • orzech
boo dzik cupping ona
kawa pije kawę świąteczną - cupping

Nocny Marku, co czujesz?

Czuję, że poranek rozpoczął się za wcześnie.”

  • gorzka czekolada
  • kawa
  • karmel
winna kawa na świeta

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie