Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

K*wa Deadline

Jest wpół do fakapa

EAN: 5907046461985

Smak fokusuje się na głębokiej, słodkiej czekoladzie. Parz tak, jak przystało na korpo - pod wysokim ciśnieniem. Crema pieni się, jak Twoja Tim Liderka kiedy nie wyrobisz targetu. Bez kwasu, bo masz go już wystarczająco w swoim Mordorze.

Kawa ziarnista60% Arabica, 40% Robusta
Pochodzenie ziarenBrazylia, Indie
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

28,99 23,57

Game changer

Już jedna filiżanka to quick win, który zboostuje  productivity i alignuje focus na strategiczne taski. Poprawia speed w decision-makingu. Mały action point. Big impact. Pij urgent!

mężczyzna przeładowany pracą w korporacji

Kto w korpo pracuje...

ten się z cyrku nie śmieje.

Informacja - ikona

Kiedy wszystkie kej-pi-eje są off track...

Kiedy musisz przejść z fazy ideacji do pure execution...

Kiedy musisz double-checkować action pointy po każdym daili stand-upie...

Kiedy zarzucają Ci brak visibility na statusy, niski engagement...

Kiedy siedzisz na kolejnym meetingu, który mógł być mailem....

Kiedy czujesz, że po weekendzie nie musisz wracać do pracy, bo mentalnie cały czas w niej jesteś...

Kawa Mać!

Polecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu wsypaliśmy?

Za profil smakowy i zapachowy kawy w największym stopniu odpowiada Matka Natura. Zależnie od zbioru, ziarna tej samej odmiany mogą się naprawdę różnic. Dlatego zastrzegamy możliwość wprowadzania zmian w składzie i proporcjach blendów, aby uzyskać powtarzalność kawy. Oto bazowe ziarna naszej aktualnej mieszanki:

60%

Arabica

40%

Robusta

Brazylia Yellow Bourbon

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Mogiana

odmiana

Bourbon

metoda obróbki

pulped natural

wysokość

1150 - 1500 m n.p.m

stopień palenia

średni

Brazylijska klasyka w czekoladowej odmianie. Kawa, którą wszyscy znamy i kochamy. Lekka, ale intensywna słodka czekoladka.

India Kaapi Royal AA

kraj pochodzenia

Indie

region

Karnataka

odmiana

-

metoda obróbki

-

wysokość

600 - 900 m n.p.m

stopień palenia

średni

Kawa robusta. Naprawdę dodaliście robustę? Yes. Ale doskonałe jakości. Kaapi Royal dumnie miesza się w blendzie eKspresso bez robuścianych kompleksów. To jej zawdzięczamy tygrysie centki w cremie i pazura w smaku.

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

4/5

intensywność

Deadline k*wa w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – wysokie ciśnienie to najbardziej naturalny faktor w korpo. To dzięki niemu wszystko się dzieje. Także Twoja ulubiona kawa.
  • Cappuciono, latte – pienić się może nie tylko Twoja Tim Liderka. Biała, spieniona wersja smakuje wyśmienicie.
  • Espresso - Idealna na ostatnie minuty przed final deadline.
  • Dripper, chemex - korpo to nie miejsce dla alternatyw i unikatów. Nie ma czasu na powolne przelewanie.
  • Biała - Mleko ociepla wizerunek i dodaje słodyczy w środowisku pełnym goryczy.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Deadline k*wa

niezawodna inspiracja

 
 
 
mężczyzna pracujący w biurze, który otrzymał dużo nowej pracy do wykonania

Cupping KAM i BUM

KAM i BUM to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Ki Ekaunt Menedżerko, daj feedback?

"Approval. Głęboki insight. Boostuje engagement. Idealna na rano i na EOD. Deep dive! "

  • karmel
  • czekolada
  • orzech
kobieta z ogromną filiżanką kawy
młody mężczyzna pracuje przed komputerem i w ręku trzyma kawę

BUM, daj feedback?

Lepsza niż kawa zarządu. Świetny pretekst do ad hoc catch-upów przy ekspresie.”

  • gorzka czekolada
  • orzech laskowy
  • karmel
przewrócona filiżanka i rozlana kawa na klawiaturze

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie