Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu InPost od 149 zł

Kawa Nauczyciela

Kawa Nauczyciela

Ziarna wdzięczności za morze cierpliwości

EAN: 5907447701475

Siadamy, wyciągamy karteczki…NIE tym razem! To chwila dla Nauczyciela. Siadamy, wyciągamy kubeczki i zalewamy pyszną kawę. Kawa tak słodka i dobra, że wydłuży przerwę w pokoju nauczycielskim.

Kawa ziarnista100% Arabica
Pochodzenie ziarenBrazylia
Rodzaj kawa maćkawa jednorodna
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

24,99 20,32
- +

Dzię-ku-je-my.

Kawa o smaku wdzięczności za podjęcie niezliczonych prób przekazania wiedzy i wyciągnięcia na ludzi. Za każde "dzisiaj nie pytam" i "możemy przełożyć sprawdzian".

nauczyciele w pokoju nauczycielskim piją kawę

Dziś nie pytam.

Zalewam.

Informacja - ikona

To nie czas na rzucanie zastrzeżeń – dlaczego dostałem uwagę albo mniej punktów na sprawdzianie?! Praca nauczyciela wymaga podejmowania szybkich decyzji – tu i teraz! Niczym sędzia sportowy... bez VARu. Musi rozdzielić konflikty uczniów, pilnować dyscypliny, wręczyć kartkę, tzn. uwagę, a czasem też szybko biegać i mieć oczy dookoła głowy. No i jeszcze dobrze byłoby, gdyby czegoś nauczył.

Dlatego KAWA!!!

Najlepszy prezent, jaki nauczyciel może wykorzystać w szkole TU I TERAZ. Szybki łyk przyjemności i zapomnienia.

Kawa tak dobra, że wydłuży przerwę w pokoju nauczycielskim. Niech się KOCHANA KADRA PEDAGOGICZNA delektuje bez pośpiechu ❤️

Polecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu namieszaliśmy?

100%

Arabica

Brazylia Sul de Minas

kraj pochodzenia

Brazylia

region

Sul de Minas

odmiana

Mundo Novo, Catuai, Acaia, Icatu

metoda obróbki

na mokro

wysokość

700 - 1350 m n.p.m

stopień palenia

średni

Czekoladowo-orzechowy dar Brazylii. Klasycznie pyszna kawa, która o nic nie pyta, niczego nie chce... po prostu jest! Słodka, delikatna, bez kwasu i goryczy. 

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

1/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

3/5

intensywność

Kawa nauczyciela w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Flat white –  kiedy nauczyciel wychodzi z sali totalnie FLAT jak dętka, ta wersja kawy potrafi pysznie osłodzić gorycz lekcji. 
  • Cappuccino, latte – nie ma się co pienić na uczniów. Lepiej spienić mleko. Cappuccino wychodzi doskonale - nie za gorzkie, słodkie i delikatne. 
  • Espresso - szybki szot, który pobudza szybciej niż dzwonek na lekcje. Minimalna kwasowość, dominuje słodki orzechowy smak.
  • Dripper / chemex - szkolna przerwa jest zbyt krótka na wolne przelewanie. Nie spodziewaj się eksplozji jak w pracowni chemicznej.
  • Parzucha - Klasyk. Bywa jedynym źródłem spokoju w klasie. Bez kwasu i bez goryczy.    
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Nauczyciel

człowiek z klasą!

 
 
 
Nauczyciel czyta książkę w klasie

Cupping Pana Psora i Pani Psorki

Psorka i Psor to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Pani Psorko, co Pani czuje?

"Niczym prawdziwy nauczyciel - inspiruje, pobudza, zachęca do próbowania. Otwiera na myślenie "

  • mleczna czekolada
  • kawa
  • orzech
nauczycielka pije kawę
nauczyciel wskazuje coś na tablicy

Panie Psorze, co Pan czuje?

“Symboliczne i dosłowne - słodkie źródło przetrwania pomiędzy dzwonkami na przerwę.

  • orzech
  • czekolada
  • karmel
Zmęczony nauczyciel na tle chaotycznej klasy

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Wyślij na adres e-mail:

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie