Kawa Norisa
Jeńców nie bierze. Kopie z półobrotu.
5/5
EAN: 5907038566643
Kawa
Kawa Norisa
- EAN: 5907038566643
Warianty produktu (5)
Wysyłka do 24h
Jeńców nie bierze!
Kwasowość wyeliminowana przez wściekły aromat czekolady i finisz karmelu. Dymna, goryczkowa o intensywnych nutach smakowych. Średnio palona, a bardzo mocna w smaku.
Wyeliminuj wroga ustrzel kawkę!
Zgarnij kofeinowe moce
Noris nigdy nie śpi, bo sen boi się przyjść do Norisa.
Chcesz być jak Noris? Ustrzel sobie kawkę!
Zmieszaliśmy dla Ciebie trzech mocarzy: monsunowaną India Malabar AAA, meksykańską Meksyk Chabela Blue Skull oraz świetnej jakości robustę Kaapi Royal, aby zwiększyć poziom kofeiny i lepiej przygotować Cię do walki ze snem. Ale tu nie ma czasu na ceremoniały. To nie miejsce dla alternatyw. Do parzenia kawy użyj ekspresu ciśnieniowego. Otrzymasz bardzo mocną, goryczkową, lekko dymną kawę, która stawia na równe nogi. Jeden łyk i żaden wróg nie stanie na Twojej drodze!
Zalecane metody parzenia:
Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze
Co tu namieszaliśmy?
70%
Arabica
30%
Robusta
India Malabar AAA
kraj pochodzenia
Indie
region
Malabar
odmiana
Kents, Catimor
metoda obróbki
monsunowa
wysokość
1000 - 1800 m n.p.m
stopień palenia
średni
Brudne body, mocne wiatry – to wszystko skojarzenia związane z kawą wywodzącą się z Indii, która została poddana monsunowej obróbce. Monsunowanie kawy odtwarza jej smak z okresu historycznych rejsów. Przez kilka tygodni kawa wystawiana jest na działanie wiatrów monsunowych w otwartych magazynach. To one sprawiają, że ziarna zwiększają swoją objętość, nabierają mocy i wyrazistego smaku. W efekcie uzyskujemy kawę z mocną goryczką, ale nie gorzką. Lekko pikantną i szorstką, ze słodkim aromatem orzecha.
Meksyk Chabela Blue Skull
kraj pochodzenia
Meksyk
region
Motozintla, Chiapas
odmiana
Sarchimore, Caturra, Bourbon, Oro Azteca
metoda obróbki
na mokro
wysokość
1200 - 1500 m n.p.m
stopień palenia
średni
Zielone ziarna tej kawy sprzedawane są w workach sygnowanych niebieską czaszką, która symbolicznie nawiązuje do radości życia. I niewątpliwie radość tę możesz osiągnąć pijąc kawę o słodkim, czekoladowym profilu.
India Kaapi Royal AA
kraj pochodzenia
Indie
region
Karnataka
odmiana
-
metoda obróbki
-
wysokość
600-900 m n.p.m
stopień palenia
średni
Naprawdę dodaliście Robustę? Tak! Ale doskonałej jakości! Kaapi Royal dumnie miesza się w bledzie Norisa, bez żadnych kompleksów. To jej zawdzięczamy mocnego kopa kofeiny i pazura w smaku.
Profil sensoryczny
średni
profil palenia
1/5
kwasowość
3/5
słodycz
4/5
intensywność
Kawa Norisa w Twoim wydaniu. Jaką pijesz?
- Ekspres kolbowy - Kolba załadowana, PAL... tzn. PARZ! I pij! Nikt i nic Cię nie powstrzyma.
- Ekspres ciśnieniowy - wysokie ciśnienie to najlepszy sprzymierzeniec Norisa. W espresso łyżka staje dęba. W americano Noris czuje się jak Strażnik w Texasie.
- Ekspres przelewowy - przelew nie wydobędzie z kawy nut kwiatowych i owocowych... bo ich tam nie ma. Noris wszystkie je wyeliminował. Będzie po prostu intensywnie, dymnie, gorzko.
- Aeropress, dripper - to nie miejsce dla alternatyw. W kubku zrobi się dym, jak na Dzikim Zachodzie.
- Cappuccino, biała, latte... – chcesz zneutralizować moc Norisa? sięgnij po mleko! Delikatnie złagodzi moc kawy, ale dalej będzie bardzo intensywnie. Mleko może być zimne, ciepłe, spienione... w najgorszym przypadku light :)
Pij kawę jak Noris.
Czarną i bez wody.
Cupping Bandziorka i Kariny
Bandziorek i Karina to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.
Karino, co czujesz?
"Och! Stawia łyżkę do pionu. Tak mocna, że aż mną sponiewierało"
- dym
- orzech
- karmel
Bandziorku, co czujesz?
“Kawa dla prawdziwych mężczyzn. Takich co nie jedzą miodu - tylko żują pszczoły ”
- mocny kop
- gorycz
- gorzka czekolada
Galeria zdjęć
Moc. Energia. Kofeina.
Oddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.
I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. K*wa Mać!
Opinie o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
5.0 / 5
Mati
Bardzo mocna, zwykła czarna jest trochę gorzka ale piję tyko kawę z mlekiem, więc w tym połączeniu jest spoko
Ocena produktu
na podstawie 1 opinii
Dodaj opinię o produkcie
Kawa Norisa