K*wa ZEN
Uwolnij umysł. Praktykuj tu i teraz.
5/5
EAN: 5907038566605
Kawa
K*wa ZEN
- EAN: 5907038566605
Warianty produktu (5)
Wysyłka do 24h
Praktykuj tu i teraz!
K*wa Zen to zrównoważony, klasycznie doskonały brazylijski blend. Pozbawiony goryczy, bo życie wystarczająco gorzki ma smak. Uwodzicielska nuta orzechu przeplatana aromatem nugatu. Całość otulona bardzo delikatną kwasowością. Świat potrzebuje dobra. Ty potrzebujesz kawy.
Poczuj pełnię!
Idealnie zbalansowany blend
K*wa ZEN to empiryczny dowód na istnienie siły wyższej, która pomaga przetrwać chwilowe, a nawet chroniczne spadki energii. To dzięki niej osiągniesz życiową równowagę... przynajmniej przez chwilę. Nikt i nic nie zakłóci Twojego spokoju... chociaż przez moment. Każdy jej łyk - gorący, ciepły lub chłodny, pomoże Ci zachować zimną krew. Jesteś zrelaksowany. Jesteś odprężony. Jesteś oazą spokoju...
I zawsze k*wa coś!
No to ZEN. K*wa ZEN!
Nagradzaj się. Bądź wylewny. Dolej sobie. K*wa ZEN!
Zalecane metody parzenia:
Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze
Co tu namieszaliśmy?
100%
Arabica
Brazylia Cemorrado Chocolate Edition
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Mogiana, Cerrado
odmiana
Mundo Novo, Caturra, Catuai
metoda obróbki
naturalna
wysokość
1150 - 1350 m n.p.m
stopień palenia
średni
Brazylijska klasyka w czekoladowej odmianie. Kawa, którą wszyscy znamy i kochamy. Lekka, ale intensywna słodka czekoladka.
Brazylia Yellow Burbon
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Mogiana
odmiana
Bourbon
metoda obróbki
pulped natural
wysokość
1100 - 1500 m n.p.m
stopień palenia
średni
Brazylijska klasyka w czekoladowej odmianie. Posmak gorzkiej, ale przecież słodkiej czekolady złamany delikatną kwasowością cytryny.
Brazylia Santos Alfenas Dulce
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Sul De Minas
odmiana
Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu
metoda obróbki
na mokro
wysokość
700 - 1300 m n.p.m
stopień palenia
średni
Myślisz klasyczna arabica? Zapewne masz na myśli smak kawy Brazylia Santos Alfenas Dulce. I choć pod tym stwierdzeniem kryje się cała masa znaczeń, smaków, aromatów... to jednak uprościmy ją do określenia – klasyka.
Profil sensoryczny
średni
profil palenia
2/5
kwasowość
4/5
słodycz
3/5
intensywność
K*wa ZEN w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?
- Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – nawet wysokie ciśnienie nie zakłóca jej balansu. Dobrze zrównoważona w smaku, lekko czekoladowa, ot taka klasyczna brazylijska kawa.
- Espresso – jak najbardziej, zalecamy. Nie ma gęstej cremy, którą znamy z blendów robuścianych. Ale słodycz brazylijskich ziaren bardzo dobrze koncentruje się tej małej filiżance by dać kilka łyków pobudzenia.
- Ekspres przelewowy - klasyczna mikstura, po którą sięgasz zawsze wtedy, kiedy nie masz ochoty na eksperymenty - lekko słodka, lekko czekoladowa, lekko orzechowa, taka pyszna codzienna kawka. Chcesz delikatną kawę? Chcesz ZEN.
- Chemex, dripper - podczas parzenia nie dochodzi do spektakularnych preinfuzji. Nie eksploduje zapach orchidei. Nie wybucha kwasowość rabarbaru. Jest spokojnie, klasycznie.
- Cappuccino, biała, latte... - czujesz, że potrzebujesz dolać mleka do kawy? Proszę bardzo. Pozwól sobie na to. Lej tyle, ile lubisz!
Nie kupisz szczęścia.
Ale na szczęście możesz kupić kawę.
Cupping Paolo Kawolo i Pauli Kawuli
Paolo Kawolo i Paula Kawula to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.
Paulo, co czujesz?
"Czuję wdzięczność za każdy łyk kawy. Odnajduję w niej sens, cierpliwość, spokój"
- czekolada, która osładza porażki
- orzech, który dodaje energii do osiągania celów
- minimalna kwasowość, która urealnia naturalność smaku
Paolo Kawolo, co czujesz?
“Jeśli czegoś pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu. To pisząc myślałem o kawie. ZEN. K*wa! ”
- wdzięczność
- słodycz
- pełnię
Galeria zdjęć
Kaizen
metoda małych kroków.
K*wa Mać
metoda małych łyków.
Oddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.
I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!
Opinie o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
5.0 / 5
Martyna
Bardzo dobra, pięknie pachnie i nie jest kwaśna
Ocena produktu
na podstawie 1 opinii
Dodaj opinię o produkcie
K*wa ZEN