Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

Me Gusta Robusta

Robusta. Rozpusta. Rozkosz na ustach.

EAN: 5907046461862

Robusta jest pusta? Obalamy mity! Jedwabista crema, pełne body, słodki profil, przyjemny charakter… poznaj ziarna robusty, które są uznawane za międzynarodowego faworyta w mieszankach espresso! Totalny brak kwasu. Absurdalnie rozkoszna crema.

Kawa ziarnista100% Robusta
Pochodzenie ziarenIndie
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

27,99 22,76
Wybitna Robusta

Me gusta i już!

O gustach się nie dyskutuje! Więc jeśli nie przekonałeś się do tego, że kwasowość w kawie to ideał dobra, kwintesencja smaku i jej najbardziej pożądana cecha, to spróbuj Me Gusta Robusta. Smak, którego się nie spodziewasz po robuście!

 

 

aksamitna crema wybitnej robusty

Bez kompleksów

i bez kwasu!

Infomracja - ikona

Mamy zaszczyt przedstawić jedną z najlepszych mytych Robust wywodzących się z Indii, uważana za kawę specjalną. Kawa klasy AA, która oznacza wyrazistszy i bogatszy smak.

Obróbka myta ziaren istotnie poprawia jej czysty profil w filiżance. Pełne body, słodki profil, czekoladowo-korzenne nuty, bez charakterystycznej dla robusty goryczy. Czysty charakter i pełne body to cechy, dzięki którym doskonale odnajduje się w mieszankach espresso. Bez kompleksów może zastąpić niejedną brazylijską siostrę Arabikę. Wygrywa z nią większą intensywnością i piękniejszą cremą.

Wygrywa też na zawartość kofeiny! Robusta ma jej nawet 2x więcej niż Arabica - roBOOSTa!

Zalecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French Press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu namieszaliśmy?

100%

Robusta

India Kaapi Royal

kraj pochodzenia

Indie

region

Karnatakar

odmiana

-

metoda obróbki

myta

wysokość

600 - 900 m n.p.m

stopień palenia

średni

Robusta - kawa drugiej kategorii?! Zasadniczo tak. Siostra Arabica uznawana jest za kawę lepszej jakości. Ale Kaapi Royal jest inna. Bez kompleksów pokonuje w intensywności i smaku niejedną arabikę. To jej zawdzięczamy aksamitną cremę, tygrysie centki w espresso i dużą zawartość kofeiny!

 

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

0/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

4/5

intensywność

Me gusta RobUsta w Twoim wydaniu. Jaką pijesz?

  • Biała z ekspresu – nie dość, że robusta, to jeszcze z mlekiem??? ¡Dios mío! Jakie to dobre!!!
  • Czarna z ekspresu ciśnieniowego - równie mocna, co słodka. Ciśnienie wyzwala z robusty jej królewski aromat i otula delikatną cremą.
  • Małe espresso - małe espresso, WIELKA CREMA! I do tego jest jeszcze jedwabiście aksamitna.
  • Kawiarka – mocna, mocna i jeszcze raz intensywna.
  • Chemex, aeropress, dripper - nie idź w to.
  • Ekspres przelewowy – czarny przelew wyzwoli z robusty jeszcze większą kofeinę. W smaku dominować będzie ciemna gorzka czekolada.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

roBOOSTa!

2x więcej kofeiny niż arabica!

 
 
 
eksplozja kawy w filiżance

Cupping Pełnoustej i ME GUSTA

Pełonousta i ME GUSTA to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Pełnousta, co czujesz?

“Wypełniona po brzegi. Permanentnie pyszna!"

  • aromaty korzenne
  • gorzka czekolada
  • orzech
kobieta z trzyma filiżankę z kawą
mem me gusta

ME GUSTA, co czujesz?

“Langusta. Kapusta. Me gusta mas!”

  • czekolada
  • karmel
  • twe usta
mozaika kobiety trzymającej kawę

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. K*wa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie