Nosz K*wa Mać
Kiedy krzyk nie pomaga - sięgnij po kawę!
5/5
EAN: 5907038566681
Kawa
Nosz K*wa Mać
- EAN: 5907038566681
Warianty produktu (5)
Wysyłka do 24h
Po co ten krzyk?
Jak to po co? Po kawę! I to nie byle jaką. Nosz K*wa Mać to idealna mieszanka na skołatane nerwy. Aromatyczna kawa o profilu słodkiej czekolady z nutami słonecznej, kubańskiej beztroski.
Coś Cię przytłacza? Nosz K*wa Mać!
Krzycz po posiłki. Albo po kawę!
Edward Munch ponad sto lat temu namalował współczesnego człowieka przeszytego bólem egzystencjalnym. Czy znasz tego gościa z obrazu? A może widzisz go czasem w lustrze?
W takim razie to dla Ciebie zblendowaliśmy kawę w typie El Macho (Kuba Serrano Superior Lavado) i El Clasico (Brazylia Santos Alfenas Dulce). W rezultacie otrzymujesz aromatyczne połączenie smaków o słodkim profilu, które ukoi skołatane nerwy. Lekko goryczkowa, abyś nie miał wątpliwości, że pijesz kawę. Mocno czekoladowa, bo nic tak szybko nie pomaga, jak czekolada. Idealna do szybkiego parzenia w ekspresie ciśnieniowym, jeśli potrzebujesz szybkiego panaceum. Sprawdza się także w powolnym przelewaniu.
Zalecane metody parzenia:
Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze
Co tu namieszaliśmy?
100%
Arabica
Kuba Serrano Superior Lavado
kraj pochodzenia
Kuba
region
Sierra Maestra
odmiana
Typica
metoda obróbki
na mokro
wysokość
1000 - 1400 m n.p.m
stopień palenia
Średni
Kubański macho, czyli mocny smak w połączeniu ze słonecznym temperamentem i słodkim posmakiem karmelu na rozładowanie kwasu... tzn. kwasowości, która występuje tu w absolutnie minimalnym odcieniu.
Brazylia Santos Alfenas Dulce
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Sul De Minas
odmiana
Bourbon, Catuai, Acaia, Mundo Novo, Icatu
metoda obróbki
na mokro
wysokość
700 - 1300 m n.p.m
stopień palenia
Średni
Myślisz klasyczna arabica? Zapewne masz na myśli smak kawy Brazylia Santos Alfenas Dulce. I choć pod tym stwierdzeniem kryje się cała masa znaczeń, smaków, aromatów... to jednak uprościmy ją do określenia – klasyka.
Profil sensoryczny
średni
profil palenia
1/5
kwasowość
4/5
słodycz
3/5
intensywność
Nosz K*wa Mać w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?
- Americano z ekspresu ciśnieniowego - ciemna kawka o słodkim profilu i minimalnej cytrusowej kwasowości. Kiedy chcesz wlać w siebie trochę kubańskiej beztroski, słońca i radości życia, sięgnij po Nosz K*wa Mać.
- Kawiarka – bez eksperymentów, bez zapachu warzywniaka, bez dziwnych niespodzianek - po prostu klasyczna mocna kawka, która rozbudza o poranku i poprawia nastrój.
- Espresso – jak najbardziej, zalecamy. Nie ma w składzie robusty, więc nie ma tygrysich centek w cremie. Ale Nosz K*wa Mać w skoncentrowanym wydaniu prezentuje się z przyjemnym przytupem.
- Chemex, aeropress, dripper – nie wykręca wąsa miłośnikom Trzeciej Fali, bo nie ma tutaj kwasowości rabarbaru. Ale za to stanowi pewny wybór dla osób, które szukają w kawie mocy i słodyczy.
- Cappuccino, biała, latte... – yes, yes, yes - 3 razy na TAK!
Ziewanie -
nieme wołanie o kofeinę.
Cupping Dżessiki i Brajana
Dżessika i Brajan to nasi przyjaciele, rodzina, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.
Dżessika, co czujesz?
“Ale jazz! Idealna kawka na wynos. Cappuccino niesłodzone - moje ulubione!"
- czekoladka
- kwiatuszek
- orzeszek
Brajan, co czujesz?
“Prawdziwa kawa dla prawdziwych mężczyzn. Nie dla Brajanuszy.”
- karmel
- delikatna trawa cytrynowa
- czekolada
Galeria zdjęć
Kawo usłysz mój krzyk!
Do Ciebie wołam
Oddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.
I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. K*wa Mać!
Opinie o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
5.0 / 5
Wojtek
bardzo dobra kawa, a etykieta petarda
Ocena produktu
na podstawie 1 opinii
Dodaj opinię o produkcie
Nosz K*wa Mać