Wine Blend Brazil Speciality
Winna. Ponosi pełną odpowiedzialność za pyszny smak!
EAN: 5907046461589
Kawa
Wine Blend Brazil Speciality
- EAN: 5907046461589
Warianty produktu (2)
Wysyłka do 24h
Brazylijska klasyka z winnym twistem
Kawa z segmentu specialty - idealna do serniczka i pierniczka. Stworzona dla miłośników tradycji i słodkich klasyków. Aftertaste o profilu białego wina podkreśla nastrój świąt i gwarantuje przyjemny finisz - czyli stan, który każdy chciałby osiągnąć odchodząc od wigilijnego stołu.
Aromatyczna i zmysłowa
Kawa w świątecznej stylizacji.
Nasza kawa wybrała najelegantszą stylizację świąteczną. Jak przystało na kawę z klasą odziała zmysłowe KREMOWE BODY. Przyciąga wzrok, uwodzi zapachem i doprowadza smakiem do szaleństwa.
Kawa Brazylia Wine Blend Specialty to kawa o słodkim profilu. Na pierwszy plan wysuwają się bardzo przyjemne winne akcenty. I nie musisz obawiać się obecności kwaśnych siarczanów. To nie jest domowej roboty mikstura z niedojrzałego agrestu. W filiżance czeka na Ciebie delikatny posmak białego wina z minimalną kwasowością żółtych owoców. Ale to dalej czekoladowo-orzechowa kawa z Brazylii.
Zalecane metody parzenia:
Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze
Co tu namieszaliśmy?
100%
Arabica
Brazylia Mantiqueira Wine Blend
kraj pochodzenia
Brazylia
region
Mantiqueira
odmiana
żółty Catuai
metoda obróbki
naturalna
wysokość
-
stopień palenia
średni
Kawa Brazylia Mantiqueira Wine Blend Edition to doskonały wybór dla osób, które chcą rozpocząć swoją przygodę z odkrywaniem złożoności i niuansów w kawach z segmentu specialty. Wisienki kawowca dojrzewają na żółto (a nie klasycznie na czerwono), dzięki temu uzyskujemy w filiżance bardzo ciekawe połączenie czekoladowej kawy o słodko-owocowych i winnych akcentach.
Profil sensoryczny
średni
profil palenia
2/5
kwasowość
4/5
słodycz
4/5
intensywność
Brazylia Wine Blend Specialty w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?
- Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – gładka, kremowa, czysta, słodka z odrobiną soczystej kwasowości. Jest przyjemnie słodko z przyjemny winnym finiszem.
- kawa z kawiarki – jeszcze pełniejsze body, jeszcze większa intensywność smaku, ale winne akcenty nieco słabiej wyczuwalne.
- Espresso - jest ciekawie, ale z większą kwasowością. Spróbuj.
- Alternatywa - Wino lubi przelew! Parz powoli, bez pośpiechu jak na świąteczny czas przystało, a wtedy wydobędziesz najpełniejsze winne akcenty. Zachwyca kremowa, czekoladowa gładkość. To nie jest płaska kawa. Pysznie zbalansowany złożony smak.
- Parzona w szklance - nawet z fusami wypada dostojnie.
- Cappuccino, biała, latte... - orzechowo-czekoladowe nuty kawy dobrze komponują się z mlekiem, jednak neutralizują winne akcenty.
Kawa z górnej półki
tzn. segmentu specialty
84 punkty SCAA
Brawo! Toast!
Cupping Mikołaja i Anieli
Mikołaj i Aniela to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.
Mikołaju, co czujesz?
"Dobrą kawę poznaje się nie po pierwszym łyku, ale po jej finiszu. Dogadza tak, że ho ho ho!"
- białe wino
- orzech
- czekolada
Anielo, co czujesz?
“Nie tylko dzieci zasługują na prezenty! All I want for X-mas is youuuu my Brazil Wine Blend”
- wino
- karmel
- owocowa słodycz
Oddychaj! K*wa Mać
Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.
I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.
Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!
Opinie o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie
Dodaj opinię o produkcie
Wine Blend Brazil Speciality