Logo KawaMac.pl
Darmowa dostawa - ikona

Darmowa dostawa do paczkomatu od 149 zł

Yako Tako

Samurajska doskonałość smaku

EAN: 5907046461787

W filiżance prawdziwe Hanami! Nuty niebieskich owoców w pełnym rozkwicie, słodycz czekolady, delikatność herbaty i kawa spotkały się w czerwonym punkcie wschodzącego słońca. Samuraj, który przestaje się doskonalić, traci duszę! Bądź baristą-samurajem! Swój własny przepis, trafiony w punkt! 

Kawa ziarnista100% Arabica
Pochodzenie ziarenKolumbia, Etiopia
dostępny

dostępny

Wysyłka do 24h

Wysyłka do 24h

28,99 23,57
etykieta kawy Yako Tako

Po japońsku

Nasza Yako Tako to japoński rozwkit w filiżance. Dominuje nuta niebieskich owoców leśnych, która pozwala zadumać się nad ulotnością chwil. Kawa o słodkim profilu z owocowym podtekstem.

Samuraj przygotowuje kawę

Dla kawowych Samurajów

Pokora. Trening. Geniusz.

Informacja - ikona

Yako-Tako w wydaniu Kawa Mać to nie oznaka bylejakości. To zawołanie do przestrzegania japońskich cnót powściągliwości, skromności, cierpliwości i pokory. Tylko takie zestawienie cech pozwoli wydobyć z kawy absolutny geniusz smaku.

Yako-Tako to połączenie słodyczy kawy podszytej herbacianym aromatem i otulonej konfiturą z owoców leśnych (jagoda, borówka, jeżyna). Zapach w pełym rozkwicie. Smak precyzyjny jak Samurajski miecz.

Yako-Tako to blend królowej kaw i ziaren dojrzewających w kolumbijskim słońcu. W efekcie uzyskujemy kawę o jedwabistej teksturze, która zachwyca złożonością nut smakowych i zapachowych. Przyrządź własną filiżankę kwitnących wiśni.

 

Zalecane metody parzenia:

Ekspres automatyczny
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Aeropress
Drip
Chemex
French press
Ekspres przelewowy
Kawa parzona

Oczywiście możesz ją zaparzyć jak tylko chcesz, my sugerujemy jedynie metodę, która wydobędzie z niej to co najlepsze

Co tu wsypaliśmy?

Za profil smakowy i zapachowy kawy w największym stopniu odpowiada Matka Natura. Zależnie od zbioru, ziarna tej samej odmiany mogą się naprawdę różnic. Dlatego zastrzegamy możliwość wprowadzania zmian w składzie i proporcjach blendów, aby uzyskać powtarzalność kawy. Oto bazowe ziarna naszej aktualnej mieszanki:

100%

Arabica

Kolumbia Huila

kraj pochodzenia

Kolumbia

Region

Huila, Algeciras

odmiana

Castillo

metoda obróbki

na mokro

wysokość

2000 m n.p.m

stopień palenia

Średni

Słodka, owocowa kawa, która uprawiana jest na żyznych wulkanicznych glebach. W smaku owocowa nuta gruszki i jabłka przeplata się ze słodkim karmelem. Zapach kawy, który zachwyca.

 

Etiopia Yirgacheffe

kraj pochodzenia

Etiopia

region

Yirgacheffe

odmiana

Typica

metoda obróbki

na mokro

wysokość

1800 - 2100 m n.p.m

stopień palenia

Średni

Królowa kaw. Zakochasz się w jej bloomingu od pierwszego wejrzenia. Rozkwita w przelewie do nieskończoności.

Profil sensoryczny

profil palenia - ikona

średni

profil palenia

kwasowość - ikona

3/5

kwasowość

słodycz - ikona

3/5

słodycz

intensywność- ikona

4/5

intensywność

Yako-Tako w Twoim wydaniu.
Jaką pijesz?

  • Duża czarna z ekspresu ciśnieniowego – zachwyca herbacianą delikatnością podszytą nutami borówki i jeżyny.
  • kawa z kawiarki – Jest moc. Jest piękny zapach. Jest też lekka kwasowość.
  • Espresso - Mocne i precyzyjne jak miecz Samuraja. A do tego przepięknie pachnie.
  • Dripper, chemex - wojownik bez cierpliwości, to jak miecz bez ostrza. Chcesz wydobyć moc Yako-Tako? Przelewaj cierpliwie. Bądź baristą Samurajem.
  • Cappuccino, biała, latte... - jako-tako XD.
Wskazówka
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą
Kubek z kawą Kubek z kawą

Zaparz Yako Tako

Filiżanka kwitnącej wiśni

 
 
 
kawa spływająca do filiżanki z gałązki kwitnącej wiśni

Cupping Takawy i Tako

Takawa i Tako to nasza rodzina, ale też nasi przyjaciele, najbliżsi znajomi, pracownicy i znajomi znajomych. Bardzo ich lubimy. To nasi testerzy kawy. Każdy z nich ma inny smak. I MY TO SZANUJEMY! Zaparzyli ją w takim ekspresie, jaki mają w domu. Siorbnęli kawę, najbardziej profesjonalnie, jak tylko potrafili.

Takawo, co czujesz?

"Pysznie pobudza. Po niej nie idę w kimono."

  • borówka
  • czekolada
  • jagoda
kobieta trzyma w ręku kawę
mężczyzna pije kawę

Tako, co czujesz?

Czarna kawa czeka. ”

  • miód
  • czekolada
  • borówka
kobieta siedzi w pracy z nogami na biurku i trzyma w rękach filiżankę z kawą

Oddychaj! K*wa Mać

Wypalona kawa, to kawa zmęczona. Dlatego po procesie wypalania kawa potrzebuje kilku dni, aby odpocząć. Wziąć głęboki wdech. Spuścić nogę z gazu. Dokładnie tak, jak Ty.

I dlatego dla naszych kaw wybraliśmy opakowania z wentylem, które umożliwiają kawie wypuszczenie gazu. Dzięki temu kawa "odpoczywa" ale nie traci aromatu, bo wentyl nie wpuszcza powietrza do środka. Może być przechowywana przez rok czasu i nadal dobrze smakować. Chociaż dla zasady zalecamy, aby większość kaw z naszej oferty zaparzyć do kilku tygodniu od dnia palenia. Wtedy uzyskamy najgłębszy aromat.

Dlaczego nie pakujemy do szczelnego opakowania? Świeżo palona kawa musi odgazować. Gdybyśmy ją zamknęli w szczelnych opakowaniach, mogłaby wybuchnąć. Tak jak w życiu. Zbyt długo skrywane emocje, uczucia i… gazy kiedyś w końcu muszą znaleźć swoje ujście. I wybuchasz. Kawa Mać!

Opakowanie z otworem wentylacyjnym

Opinie o produkcie

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie